Melburn, centar australijske kulture i najbolji grad za život, poznat je i po velikim sportskim lancima. Šoping je nezaobilazna stavka ukoliko ste rešili da posetiti ovaj grad. Prodavnice patike u Melburnu spojile su velike asortimane proizvoda i zagarantovan kvalitet. Za ljude avanturističke prirode i najekstremnije sneaker obožavaoce, Melburn je pravi izbor za pronalaženje najkvalitetnijih patika na svetu.

U nastavku saznajte koje su najposećenije prodavnice patika u Melburnu i zašto!

Up There

Prodavnica jednostavnog enterijera, Up There, smeštena je u ulici 1/15 McKillop. Radnja se nalazi na samo nekoliko minuta laganim hodom od čuvenog šoping centra “Bourke Street”. Na drvenim policama vas očekuje asortiman od poslednjih Nike kolaboracija do skromnijih brendova, poput Viberg. Ukoliko vas sreća posluži, Up There organizuje proslave povodom realizacije novih modela, tako da se možete naći na nesvakidašnjoj žurci.

Sneakerboy Flagship Store

Sportki lanac Sneakerboy nalazi se na istočnoj strani australijske obale, ali je njegov flagship butik smešten u vodećoj, šoping ulici– 256 Little Bourke Street. Ovo mesto postalo je jedno od najprestižnijih maloprodajnih objekata sportske opreme u čitavoj Australiji.

Subtype

Glavna Subtype prodavnica otvorena je krajem aprila ove godine u srcu Melburna, na adresi – 118 Russell Street. Subtype butik osmišljen je kao umetnička galerija, unikatnih instalacija. Kultni sportski butik uključuje brendove, kao što su: Common Projects, Resort Corps, Ader Error, Yeezy, adidas i Nike.

Secret Sneaker Store

Rešili ste da potrošite novac i ispunite svoj ego na limitirane Air Jordan, Yeezy i Supreme serije, Secret Sneaker će u tom slučaju definitivno ispuniti vašu želju. Ovaj streetwear butik retkih patika, nalazi se u okviru “Melbourne Central” šoping mola.

Fast Times Skateboarding

Melburn nudi za svakog po nešto, a u tom smislu i adekvatne proizvode za razne supkulture. Pasioniranim fanovima skejbordinga preporučuje se Fast Times Skateboarding radnja. Na policama vas očekuju skejbord linije: Vans, DC, adidas Skateboarding i mnoge druge. Radnja se nalazi na adresi 121 Swanston Street.

Kickz101

Kickz101 – 259 Collins Street – prava je oaza za ljubitelje džordanki. Prvi, originalni Jordan modeli na tržištu debitovali su upravo u ovoj radnji. Radnja obiluje NBA opremom, košarkašim loptama i drugim rekvizitima neophodnim za basket.

Supple Store

Supple Store – 29A Sutherland Street – je radnja hype sportske obuće. Svi high-end sportski modeli, mogu se videti na rafovima ili poručiti. Ukoliko ste zaljubljenik u japanske brendove, Visvim i UNDERCOVER možete kupiti baš na ovom mestu.

KICKSTW

Još jedna u nizu radnji brzih i limitiranih serija patika, nalazi se u ulici 314 Little Collins Street. Svaki hype model koji je danas najavljen, već sutra ili za nekoliko dana možete naći u ovoj radnji.

Sole Finess

Jedini sneaker butik posvećen ženskoj populaciji u Australiji je Sole Finess, smešten u predgrađu Kolingvud. Pored zadivljujućih ženskih modela patika, ovaj butik reklamira manje poznate internacionalne ilustratorke, dizajnerke, fotografkinje i uspešne žene iz drugih umetničkih polja.