Kineska kompanija Xiaomi plasira kroz medije hajp kampanju o izlasku flagship Redmi K30 serije na korporativnom eventu u Kini koji će se održati 10. decembra ove godine. Poznato je da se Redmi visoko kotira po kvalitetu u svetu mobilne tehnologije. Pre samo šest meseci predstavljena je kineska K20 serija, u Srbiji poznatija kao Mi9T i Mi9T Pro. Međutim, tu se priča o inovacijama ne završava.

Lu Weibing, generalni menadžer Redmi brenda, naglasio je prednosti poleđinske kamere uz tvrdnju “najbolja rezolucija senzora ikada napravljena”. Weibing nije zalazio u detalje, pa se broj megapiksela glavnog senzora još uvek pouzdano ne zna.

U slučaju Realme XT, upoznali smo se sa Samsungovim 64MP senzorom, dok je MI CC9 Pro ozvaničio Samsungov kamera-senzor od 108MP. Postoje indikacije da bi Redmi K30 mogao da sadrži 60MP Sony IMX686 kodirani kamera-senzor.

Ako ispratimo dosadašnje Redmi telefone, sasvim je očigledno da će se obećanja obistiniti. K30 seriju dodatno će izdvajati 5G dualni mod koji obuhvata samostalnu 5G mrežu (SA) i tzv. non-standalone 5G (NSA).