Samsung Electronics otvorio je novi centar za istraživanje, koji će prevashodno biti usmeren ka lansiranju 6G mobilne mreže. Samsung Research, integrisana Samsungova kompanija za istraživanje i razvoj, doprinela je detaljnim istraživanjima na temu brzorazvijajuće mobilne tehnologije i nedavno je unapredila istraživački tim za standardizaciju 6G mreže.

Dok se 5G mreža primarno razvija na tehnološkim tržištima, 4G LTE ostala je standardna mobilna mreža u mnogim državama. Uprkos ovim činjenicama, Samsung je odlučio da ode korak ispred svih i patentuje sledeću generaciju 6G mobilne tehnologije. Južnokorejska kompanija rešila je da započne svoj istraživački projekat sa svrhom uspostavljanja konkurentske prednosti nad SAD-om i Kinom, koje su već nagovestile svoje planove za 6G mrežu.

Planirana 6G mreža integrisaće satelite kako bi obezbedila bolju brzinu prenosa podataka i bržu internet brzinu u odnosu na 5G. Pored 6G mreže, Samsung Research radi na uspostavljanju napretka i doprinosa veštačke inteligencije i robotike.