Mario Dedivanovic i Kim Kardashian zajedno sarađuju više od decenije. Mario je profesionalni make-up artist zadužen za izgled jedne od najuticajnijih žena na svetu.

Mario je svoju karijeru započeo kao zaposleni u Sephori. U međuvremenu je toliko napredovao u poslu, te ga mnogobrojne svetske zvezde redovno angažuju. U sklopu profesije, Mario je sa Sephorom pokrenuo prvi make-up aksesoar – četkice sa ličnim potpisom.

Proslavljeni šminker smatra da novogodišnji praznici daju slobodu ženi da proba nešto drugačije i tako dovede svoj izgled do vrhunca samopouzdanja.

“Morate biti drskije i veselije”, savetuje Mario. Po njegovim rečima, za odvažniji izgled tokom prazničnih dana, moramo se pridržavati sledećih make-up pravila:

Istaknite sjajni efekat na licu

Nakon što ste naneli hranjivu kremu Tatcha Dewy Skin kao adekvatnu podlogu, za dodatnu postojanost šminke na licu, Dedivanovic preporučuje Elizabeth Arden Eight Hour kremu za kapke i usne. Za efekat prirodnog sjaja, Koh Gen tečni puder ili Laura Mercier tonirana krema daće vam odmereni sjaj, bez usiljenosti.

Umereno senčite konture lica

Uz korišćenje kvalitetnih četkica, odaberite bronzer koji nema u sebi previše toplih, crvenih podtonova, a upravo takav je Marc Jacobs Beauty’s O!Mega Bronzer Coconut Perfect Tan. Bronzer nanosite od šupljine obraza do linije sa kosom. Poželjno je da jednu konturu bronzera dodate na oči, za vedriji izgled lica. Dedivanovic naglašava da je odličan make-up trik pri hajlajtovanju, da se prethodno četkica malo nakvasi, kako bi se šminka stopila sa kožom.

Istaknite oči bez previše truda

“Kada razmišljam o prazničnoj sezoni, odmah pomislim na kremaste metalik senke koje se nanose jednim potezom”, objašnjava Dedivanovic. Instant “smoky eyes” napravićete za tren, ukoliko se odlučite za Laura Mercier Caviar zlatnu, stick senku ili deset neodoljivih senki iz KKW x Mario 10 Pan Eyesshadow palete.

Koristite karmine vatrenih boja

Crveni karmin je veoma nosiv, a ne postoji bolji praznični izbor od njega. Dedivanovic sugeriše da se pre stavljanja karmina, usne obavezno uokvire pigmetisanom olovkom. Milk Makeup Lip Color u intenzivnoj crvenoj boji podmladiće vaše usne i celokupan look.