Ponekad je dovoljno reći jedno ime njujorške hypebeast scene – Supreme. Kada brend izgradi reputaciju nepogrešive street style ikone, omiljene naročito među generacijom Z, njemu su sva vrata tržišta otvorena. Iz sijaset jarko crvenih krpica sa logom kutije na kojoj piše Supreme, za sezonu proleće/leto 2020, ubedljivo najveću pažnju potrošača izazvao je Oreo keks. Pa da, ko još ne voli Oreo?

Kada se prvi put pojavio na tržištu, 20. februara, izbrendiran keks prodavao se u pakovanju od tri komada. Cena je iznosila 8 dolara, što je oko 2,50 po keksu. Kako je drama oko ove kolaboracije sve više rasla još u njenoj najavi, preprodavci su se dosetili da Supreme radi uglavnom limitirane serije, a za uzvrat obeća brz profit zbog prevelike potražnje.

Poslednja pakovanja kupci su pazarili u Supremeovoj flagship radnji na Menhetnu, a već sutradan na sajtu eBay cena je vrtoglavo rasla, sve do paprenih 17.199$ (oko 15.000€). Postavlja se logično pitanje, da li je ovaj keks toliko jedinstven ili su fanovi Supreme brenda navikli na garderobu, patike, ograničene kolekcije flipera, čamaca, maski za telefon, pa ukus keksa sa potpisom Supreme predstavlja do sada neostvaren užitak?

Globalno ludilo izazvano korana virusom nateralo je Supreme da zatvori svoje radnje u SAD-u, Francuskoj i Velikoj Britaniji. Međutim, online prodaja počinje danas na supreme.com, dok će cena keksa iznositi samo 3$.