U današnje vreme naviknuti smo da držimo telefon u džepu i onda kad smo na egzotičnoj destinaciji. Usled dinamike života, vrlo često smo skloni da rezervacije poželjnih hotela pravimo brzinski, putem online booking-a.

HO3 magazine vam predstavlja aplikacije za koje možda niste još čuli, a koje sigurno mogu da učine vaše putovanje lakšim:

1. Polarsteps: vaš siguran pratilac

Ova aplikacija je namenjena ljudima koji su se odlučili za udaljenije destinacije. Polarsteps automatski skenira rutu i mesta koja ste posetili na svojoj mapi. Potom te informacije po sistemu automatizma povezuje sa fotografijama koje ste napravili tokom putovanja. Na taj način, aplikacija kreira u ime svog korisnika dnevnik sa putovanja.

Polarsteps raspolaže savremenom digitalnom tehnologijom. Vaši prijatelji i članovi porodice moći će da isprate sadržaj vašeg putovanja. Kada se vratite kući, bićete iznenađeni statistikom o dužini putovanja, destinacijama i posećenim državama. Aplikacija je besplatna za sve iOS i Android korisnike.

2. Views on Top: otkriva najlepši pogled na grad

Views on Top pokazuje vam kako što efikasnije da dođete do delova nepoznatog grada koji vas interesuju. Sigurno ste se mnogo puta našli u avanturističkoj situaciji, nadahnuti lepotama nepoznatog grada. Želeli ste da napravite fotografije u vidu uspomene za ceo život.

Uz pomoć korišćenja ove aplikacija, biće vam dostupne sve terase, mostovi, kule, hotelski bazeni, luna parkovi sa kojih ćete imati pregled kompletne panorame grada. Ova aplikacija je takođe besplatna.

3. MyPostcard: Digitalne razglednice

Pisanje razglednica je definitivno postalo passé u svetu savremene tehnologije. MyPostcard aplikacija vas oslobađa troškova kupovine poštanskih marki i pronalaženja pošte. Dozvoljenim pristupom u vaše fotografije, aplikacija sama kreira okvire razglednica. Vi treba samo da označite adresu primaoca i za 24 časa vaša voljena osoba primiće digitalnu razglednicu.

Za sve Android i Apple uređaje, aplikacija je besplatna.

4. SAS Survival Guide: kako preživeti u divljini?

Za sve avanturiste nestašnog duha, ova aplikacija nudi snalaženje u surovim uslovima divljine. Aplikacija je osmišljena od strane specijalnih britanskih vojnih jedinica. Isključivo je na engleskom jeziku.

Kompletna verzija košta nekoliko evra, dok light verziju aplikacije možete pronaći na iTunes i Google Play Store.

5. Lonely Planter: vodič za radoznale bekpekere

Digitalna verzija Lonely Planet prisutna je na svim Android i iOS uređajima. Aplikacija obuhvata 243 grada i država širom sveta. Osnovna verzije aplikacije je besplatna i pruža vam sigurnu pomoć u pronalaženju restorana, barova i smeštaja. Obilasci i aktivan odmor mogu da se bukinguju direktno preko aplikacije.