Valentino se na japanskim pistama ponovo pojavio posle par decenija i svoju jesenju kolekciju koju je dizajnirao Pierpaolo Piccoli, predstavio u Tokiju. Novi komadi koji će biti dostupni u novom butiku u Ginzi, svojevrsni su spoj večite Valentino elegancije i streetwear-a.

Piccoli je želeo da se muška i ženska kolekcija prikažu zajedno na pisti, jer ne voli kategorizacije, što se može zaključiti i iz samih komada prirpremljenih za ovu kolekciju.

Inspirisan japanskim konceptom estetike wabi-sabi, koji na divan i sasvim prirodan način lepotu definiše kroz nesavršenosti, kreator je kombinovao materijale najrazličitijih tekstura: koža oplemenjena čipkom na plisiranoj suknji i pufnasta jakna sa aplikacijama od perja.

Kao umetnik koji slavi jedinstvenu lepotu svakoga i ne teži savršenosti, za ovu kolekciju spremio je komade asimetričnih krojeva, bezbroj karnera, riševa i cvetnih dezena. Naši apsolutni favoriti su vatreno crvene haljine sa laganim volanima koje neodoljivo podsećaju na rascvetane ruže.

https://www.instagram.com/p/Bqvt-d2BeFx/

https://www.instagram.com/p/Bqv_bd1CxhP/