Viber, globalni lider za razmenu besplatnih poruka, osavremenio je svoje usluge sa novom 11.0.0.5 verzijom. Apdejtovana verzija omogućava veliki broj novih solucija za slanje poruka. Kao glavni razlog poboljšanja svojih usluga, Viber je naglasio bolju preglednost i efikasnije odgovaranje na poruke. Verzija 11.0.0.5 je dostupna za preko 1 milijardu Viber korisnika širom sveta preko Google Play i App Store aplikacija.

Viber je predstavio niz specifikacija, koje će povećati korisničku produktivnost. Korisnici Android i iPhone operativnih sistema, instaliranjem nove verzije, dobiće sledeći niz pogodnosti:

1. Zajedničke grupe: Korisnicima će biti dopušteno da imaju uvid u tzv. Viber grupe, koje su zajedničke sa njihovim kontaktima. Ovu informaciju korisnici će moći da provere putem Info ekrana, koji se nalazi na svakom one-to-one chatu.

2. Vidljivost poruka: Sa glavne chat liste, korisnici će u svakom trenutku moći da vide da li osoba sa druge strane odgovara na poruku ili je njihova poruka isporučena i pročitana.

3. Brže odgovore: Korisnici će uštedeti vreme, jer će biti u mogućnosti da povlačenjem ekrana potezom prsta nadole, momentalno odgovore na poruku.

Viber je uveo i Lock Desktop uslugu. Ova izuzetno korisna usluga, pomoći će korisnicima koji koriste Viber u desktop verziji, tj. na kompjuteru. Viber konverzacije na računaru, moći će da se sačuvaju u privatnosti uz korišćenje vlastite lozinke.