Najveći rok festival na svetu, Woodstock, zvanično je otkazan kako navodi Variety – američka medijska kuća. Organizatori festivala potvrdili su tačnost informacije. Pre samo tri dana, 29. jula, organizatori su najavili besplatan ulaz, ali sumnja je ipak pala na najgore.

“Veoma nam je žao zbog nepredviđenih prepreka, koje su dovele do nemogućnosti održavanja festivala onako kako smo mi planirali”, izjavio je Majkl Lang, suosnivač festivala. U nastavku je dodao: “Kada smo shvatili da smo izgubili dozvole za održavanje festivala na dve lokacije u Njujorku, tražili smo alternativu. Sklopili smo kolaboraciju sa HeadCount, neprofitnom organizacijom koja sarađuje sa muzičarima u cilju podsticanja demokratije. Cilj nam je bio da prikupimo neophodna sredstva. Javni poziv svim planiranim izvođačima da doniraju 10% od svog honorara HeadCount organizaciji, uliva nam optimizam da će izlaznost birača u 2020. biti najveća u istoriji. Zahvaljujemo se svim fanovima, umetnicima i našim dugogodišnjim partnerima, koji su stali uz nas usled svih problematičnih okolnosti.”

Festival je bio zakazan za period od 16. do 18. avgusta. Ove godine Woodstock je trebalo da proslavi 50-godišnjicu svog postojanja i hipi kulture.

Kako je to bilo čuvene 1969, možete se podsetiti u videu ispod.