Nova godina počinje uz više smartfon zabave! Unicode Consortium, organizacija za sastavljanje emotikona, najavila je prvu grupu emojija za 2020. godinu. Grupa Emoji 13.0 donosi generaciju znakova, u kojima svako može da nađe ponešto za svoj ukus.

Muškarci, žene, bebe, transrodne osobe, imaće svoj simbol moderne komunikacije, na insistiranje Google i Microsoft korporacija. Asortiman je proširen na hranu, životinje, opšte znakove korespondencije, poput srca, prekrštenih prstiju, rolere, prevozna sredsta, generalno sve simbole neophodne za virtuelnu razmenu.

Google je dao predlog da se u novoj godini da prioritet ekskluzivnijim emojijima, prikazima žena u venčanici, muškaraca u elegantnom smokingu. Urađeno je dosta na personalizaciji i emocijama.

“Shvatajući na koji način ljudi koriste emojije, pojačali smo upotrebu facijalnih ekspresija i govora tela koji emituju empatiju, da bismo cyber komunikaciju učinili prirodnijom”, potvrdila je Jennifer Daniel, kreativni dizajner Google korporacije.

Digitalna komunikacija dobija drugačiju formu, paket od 117 emojija, koje možete očekivati na iOS, Android i Twitter platformama sredinom godine.