Sony PlayStation 4 je jedan od najpopularnijih igračkih konzola ikada napravljenih sa preko 100 miliona primeraka prodatih počev od 2013. godine. Postoji velika pomama za PlayStation 4 konzolama širom sveta. Veliki hype se digao u poslednjih šest godina, shodno tome da je bezbroj igrica top kategorije dospelo na PS4 konzole. U međuvremenu cena je dosta opala i to je upravo prvi razlog zašto ne bi trebalo da propustite ovu „once in a lifetime“ ponudu.

Ipak, ako se još uvek razmišljate ili ste neodlučni u vezi sa kupovinom PS4, pogledajte sve beneficije koje dobijate:

1. Najpovoljnija cena do sad

Prvobitna cena PS4 odmah nakon lansiranja iznosila je 400$. Danas ovu svetsku konzulu možete kupiti po ceni po svega 250$ (oko 26.000 RSD).

2. PlayStation Plus i dalje je jedna od najboljih gaming ponuda

PlayStation Plus je vrsta plaćenog loyalty programa i krucijalni je dodatak vašoj PlayStation 4 konzoli. Ovaj dodatak nudi brojne pogodnosti, poput: igranja online igrica sa drugim ljudima, mesečni popust na igrice i filmove i što je najvažnije snabdeva vas besplatnim igricama svakog meseca.

3. „Bloodborne“

Čudovište iznad preuzeto je iz poznate igrice „Bloodborne“, koje je najstrašnije i najrealističnije iz ranga Top 5 igrica na PS4. Pristup ovoj naučno-fanstastičnoj igrici možete naći samo na PS4 konzolama.

4. Marvelov Spider-Man

Moguće je da ne volite lik Spidermen-a ni u stripu ni na filmu, ali sa PS4 Spider-Man dobija novu dimenziju. Menhetn, grad u kojem Spider-Men živi, u igrici je predstavljen veoma realistično. Najinteresantnija stvar vezana za igricu jeste dinamičan vodič kroz kompletnu priču o ovom junaku, koji evocira najbolje trenutke iz Marvelovog filma, ali pod vašoj igračkom kontrolom.

5. Korisnici dobijaju mogućnost pristupa brojnim aplikacijama

Pristup standardnim aplikacijama poput Netflix, Hulu, YouTube, Amazon i HBO Go/Now, kao i mnogim sportskim, preko PS4 vam pruža u potpunosti novu interakciju sa spomenutim aplikacijama.

6. Možete igrati klasične PlayStation 2 igrice i pojedine sa PlayStation 3

Ograničena serija sa PS2 dostupna je na PS4, sa mnogo boljom HD rezolucijom. Cene igrica kreće se u rangu od 9.99$ do 14.99$.

7. PlayStation VR naočare

VR naočare spadaju u kategoriju dodatne opreme za PS4 konzole. Naočare za virtualnu stvarnost su veoma udobne i pružaju high-end iskustvo. Kroz prizmu ovih naočara, doživećete nezaboravno iskustvo igrajući „Star Wars“ ili „Resident Evil 7: Bihazard“. Obe igrice dostupne su preko PS4 VR naočara. Cena naočara kreće se oko 300$.

8. „Horizon Zero Dawn“

Očekujemo da će se o ovoj igrici pričati i kroz narednih deset godine. U ovoj igrici osetićete ogroman intenzitet pojačanih emocijama, kao u ni u jednoj do sada. Ovo je najprodavanija PS4 igrica, a o čemu se zapravo u njoj radi, možete se uveriti kada odlučite da kupite PS4.

9. PlayStation 4 Pro – najmoćnija konzola do sad

PS4 Pro je nadograđena verzija standardnih PS4 konzola. Skup konzola na PS4 Pro ima bolju rezoluciju (4K), bolji pristup starijim igricama i senzacionalne vizuelne efekte.

10. DualShock 4 gejmped sa baterijama na punjenje

Po skromnom mišljenju mnogih gejmera, DualShock 4 gejmped nosi epitet najboljeg. Gejmped je anatomskog dizajna. Pored komfornog dizajna, osvetljenje na ovom savremenom gejmpedu možete vrlo jednostavno smanjiti pomoću Settings menija.

11. „God of War“

Još jedna u seriji kvalitetnih igrica, akcione radnje. „God of War“ je avanturistička igrica sa fokusom na borbu. Na slici iznad prikazani su glavni junaci otac i sin, čiju neobičnu životnu priču prati igrica.

12. PS4 uskoro dobija ekskluzivne igrice – „Death Stranding“ i „The Last of Us: Part II“

Nove igrice – „Death Stranding“ i „The Last of Us: Part II“ nisu planirane za ovu godinu, ali svakako su rezervisane za sledeću. Očekujte interesantne novitete, dok uživate u već postojećih PS4 igricama.

13. „Tetris Effect“

Mimo nabrojanih mahom avanturističkih igrica, Ho3 magazine vam preporučuje da se razonodite uz „Tetris Effect“. Igrica će okupirati vašu kompletnu pažnju, a sa druge strane će vas opustiti.

14. PS4 je integrisao Spotify

Kako bi svojim korisnicima pružio što veću ugodnost, PS4 je postavio Spotify za vodećeg muzičkog plejera. Sada imate mogućnost da dok igrate najdražu igricu, scensku muziku zamenite vašom omiljenom trakom sa Spotify platforme. Tako vaše iskustvo dobija lični pečat.