Naša odeća govori o tome ko smo zapravo mi. Globalni uspeh streetwear mode pratili su influenseri, mnoge društvene grupacije, kvalitetne saradnje i pre svega toga – lojalnost kupaca prema određenom brendu.

Premda se visoka moda konstantno okreće diferencijaciji i savremenim tehnološkim trendovima, streetwear ujedinjuje ljude iz različitih socijalnih slojeva. Sa uličnom modom znate da pripadate svetu u kome živite, a renomirani brendovi svojom masovnom proizvodnjom doprinose da cene ostanu pristupačne za sve.

U sijaset etiketa brze mode, postoje one koje su prevazišle okvire modernog i postale deo kulture. Upravo takvih 15 brendova je ispred vas, o ukusima ne treba raspravljati, stoga je na vama da izaberete najbolji!

1. Supreme

Njujorški brend proslavljen je po svom logotipu nalik kutiji, dok u stvarnosti definitivno razmišlja izvan nje. Supreme slavi individualnost i slobodu, a te vrednosti proklamuje kroz svoje marketinške kampanje i ograničene edicije. Veliki respekt Supreme je stekao sarađujući sa Nikeom i Louis Vuittonom.

2. Nike

Globalni street style influenser u sportu i hip-hop zajednici. Najveće svetske zvezde ne izlaze iz Nike patika, a danas je dovoljno reći JUST DO IT!

3. Yeezy

Kada vam se ponudi šansa da pretvorite ideju u stvarnost, vaše je samo da odreagujete na vreme. Ovaj moto je pokrenuo Kaney Westa da svoju ljubav prema rep muzici i modi ukrsti u vlastiti brend.

4. adidas

Svetski prepoznatljive “tri linije”, trouglastog oblika, metaforično predstavljaju planine koje sportisti treba da pređu kako bi izdejstvovali pobedu. U svojoj impozantnoj karijeri adidas je napravio iskonske modele patika. RUN DMC, čuveni rep sastav, u numeri My adidas veliča značaj vavremenskog brenda.

5. Polo Ralph Lauren

Ralpha Laurena doslovno je popela na pijedestal hip-hop kultura. Prvobitno grupa Lo Lifes, a posle nje članovi Wu Tang Clan, ponosno su nosili oversized Polo jakne.

6. Stüssy

Idejni tvorac Stüssy estetike je kalifornijski proizvođač daski sa surfovanje – Shawn Stüssy. Sa svojim prijateljem, poznatim pevačem Frankom Sinatrom, Stüssy je počeo da prodaje garderobu po uzoru na američki lifestyle. Hip-hoperi, surferi i skejteri jednostavno obožavaju Stüssy!

View this post on Instagram

Stüssy Spring 2017 Lookbook

A post shared by Stüssy (@stussy) on

7. Champion

Champion pripada Hanes grupaciji, pod čijim se okriljem nalaze brendovi Playtex, Bali, Wonderbra i nekolicina drugih. Visok kvalitet, i te kako pristupačne cene su vrednosti kojima se Champion rukovodi.

8. Reebok

U slučaju da niste znali, Reebok je u akviziciji sa adidasom od 2005. godine. Reebok je izrastao u ozbiljnog sportskog giganta. Jay-Z je prvi muzički izvođač kojeg je Reebok pristao da sponzoriše, dok je sa 50 Centom radio na liniji G-Unit.

9. Tommy Hilfiger

Većina bi na prvu loptu pomislila da je Tommy Hilfiger brend koji zahteva dublji džep. Međutim, kada se pažljivije zaviri u njegov širok asortiman proizvoda, shvatamo da je on zapravo ekonomičan u odnosu na zagarantovani kvalitet.

10. HUF

Osnivač brenda, Keith Hufnagel, odrastao je na skejtbord kulturi. Strast prema skejtbordingu najbolje oslikava slogan na odeći “made by skateboarders, for skateboarders”.

11. The Hundreds

Hundreds je jedan od najverodostojnijih objašnjenja načina života u Kaliforniji. Širom sveta znamenitost brenda ogleda se u majicama intrigantnih printova ili karaktera preuzetih iz crtanih filmova.

12. Undefeated

Undefeated se može pohvaliti impresivnom listom kolaboracija sa Nikeom, Adidasom, Punom, Vansom i BAPE-om. Undefeated tike radnja nadaleko je poznata po najnovijim modelima patika na tržištu.

13. Human Made

Japanski fashion dizajner, Nigo, osnovao je 2010. svoje streetwear ime – Human Made. U dizajnu se često vraća na modu 60-ih, perfektno balansirajući između jednostavnosti i mnoštva detalja. Poslednja kolekcija sa Pharellom i adidasom „Human Made x Human Nature“ naišla je na odlične reakcije.

14. Off-White

Virgil Abloh pripada inovativnoj i konceptualnoj eri savremenih dizajnera. Njegovi odevni komadi su unikatni i dovoljan je jedan pogled na njih, da se zaključi da je u pitanju Off-White.

15. Palace

Palace je postao jedinstven u svetu samo nekoliko godina od debitovanja zahvaljujući saradnji sa Reebokom i adidasom. Njegov stil okrenut je ka skejt kulturi 90-ih.