Koliko ste puta izgovorili rečenicu da nemate vremena da kuvate svakodnevno jer previše radite? Ili ste konstatovali da nemate volje da se posvetite zdravijoj ishrani pa završite ručajući kroasane iz obližnje pekare? Ili ste pak zaključili da stalno ponavljate ista jela i da vas to odavno umara? Koji god izgovor bio, možda je upravo sada vreme da se posvetite svojem kulinarskom umeću, isprobate recepte koje ste stavljali u folder “za neke bolje dane” ili promenite svoje “neuredne” navike u ishrani.

Na sreću, u današnjem svetu kojim vlada sveprisutni Instagram, ne treba tražiti prašnjave kuvare u fiokama vaših baka, niti čuvati stare isečke iz novina. Dovoljno je samo pronaći profile omiljenih domaćih food blogera. Osim što će vas dočekati predivne fotografije na kojima sve izgleda tako ukusno, svako od njih će vam dati sjajne kulinarske savete, od recepata koje biste mogli isprobati i uneti nešto novo u svoju rutinu kuvanja, preko upoznavanja s namirnicama koje inače ne koristimo pa sve do kombinacija koje nam nije palo na pamet da pomešamo.

1. Silly World

Sonja je grafički dizajner i stilista hrane. Njen blog je jedna kompletna priča koja vas vodi od njene bašte, voćki i povrćki do najfinijih tartova koje fotografiše upravo onako da poželite odmah da ih probate.

2. Prstohvat soli

Ana je na svom blogu oživela dobro poznate recepte, osvežila ih finim kremovima i voćem, a inspiraciju je iskoristila i za svetski poznate poslastice, slasna glavna jela, namaze i soseve. Komplet meni možete osmisliti u samo par klikova.

3. Milin kuvar

Ako su vam dosadila svakodnevna jela i obroci koje inače imate, onda će vam Milin kuvar pomoći da osvežite rutinu. Svetska jela, prilagođena našoj kuhinji su često na ovom blogu, a sigurno će vas oduševiti i slani tartovi i moderni namazi jednako kao i tradicionalni recepti.

4. Mila’s homemade

Kako se prave najlepše poslastice, kako čokoladni kolač može biti zdrav, kako se izbeljuju jaja ili prave domaći burgeri možete saznati upravo na ovom blogu. Bilo da tražite savet, inspiraciju, ili rešenje, ovaj blog je i te kako praktičan.

5. Kototamo

Pored fotografija i recepata od kojih vam pođe voda na usta (doslovno, pođe voda na usta), Sandra svojim duhovitim komentarom začini svaki post, pa dan nastavljate sa osmehom na licu – kao kada ste zadovoljni i siti posle kvalitetnog obroka.