Popularne Air Max patike debitovale su na tržištu 1987. godine kad je dizajner Tinker Hatfild patentovao koncept za Air Max 1. Od tada, brend Nike svake godine izbacuje novi dizajn. Ljudi širom sveta svrstavali su Air Max u njihov lifestyle.
Ovo su samo neke od Nike Air Max patika koje su obeležile živote mnogih:

1. NIKE AIR MAX 96, 1996. godina

Jedan od najzanimljivih Air Max modela, urađen u plavo-belom dizajnu, koji podseća na morske talase zbog karakterističnog Air đona. Ovakav đon se više ne proizvodi u okviru Nike brenda. Možda je to jedan od razloga zbog kojeg ovaj model više nije dostupan.

2. NIKE AIR MAX TRIAX 96, 1996. godina

Unikatni model Air Max-a koji se pojavio prvi put u čast Letnjih olimpijskih igara u Atlanti. Specifičan dizajn u beloj, plavoj, crvenoj i zlatnoj boji oslikavao je sportski duh tog vremena.

3. NIKE AIR MAX 98 TL, 1998. godina

Sekundarna linija Air Max 98, koja je izašla iste godine. Ova linija Nike patika se razlikovala od svojih prethodnika po „phylon međuđonu”, koji se u praksi pokazao dosta izdržljivijim.

4. NIKE AIR TUNED MAX, 1999. godina

Nesvakidašnji model Air Max kolekcije, karakterističan po svom gornjem delu koji se prelamao u toplim, duginim bojama.

5. NIKE AIR MAX 2001, 2001. godina

Zasigurno jedan od unikatnijih modela koje je Nike plasirao. Ovaj par ostao je upamćen po Air đonu u vidu sitnih tuba, kao i po srebrnoj boji sa crvenim Swoosh znakom.

6. NIKE AIR MAX DOLCE, 2002. godina

Air Max Dolce patentovane su kao Kukini model, namenjen za trčanje. Odsustvo pertli za vezivanje davalo je idejni pečat ovim patikama.

7. NIKE AIR MAX 2003, 2003. godina

Prvi put su se pojavile početkom 2000-tih. Sam dizajn je monohromatski i veoma jednostavan. Po svojoj strukturi, tj. svom vazdušastom đonu, podsećaju na Air Max 97.

8. NIKE AIR MAX 360, 2006. godina

Model koji je ušao u istoriju Nike brenda. Simbolično je nazvan po vazdušastom đonu koji se protezao patikom pod uglom od 360 stepeni. Originalna boja ovih patika inspirisana je Air Max 1 linijom.

Koji od ovih modela biste voleli da vidite ponovo u prodaji?