Ambiciozni, dinamični i strastveni- tri reči koje najbolje opisuju ovnove. Ovaj znak doživljava svoj puni procvat tokom marta i aprila. Nije ni čudo, budući da koincidira sa početkom proleća, sezonom kada je priroda najaktivnija. Teme poput novih početaka, svežih veza i pozitivne energije usko su povezane sa mesecima u znaku ovna.
Tvrdoglavost, plahovitost i brzopletost takođe sumiraju ovaj horskopski znak. Koristeći se vokabularom astrologije, njihov najveći adut, a ujedno i najslabija tačka, je glava. Dakle, pored impulsivnih ideja koje ovnovima padaju na pamet, mogu biti skloni i migrenama i glavoboljama. U ovom slučaju, blage masaže čela mogu biti od pomoći.
Budući da je Mars planeta koja vlada ovnom, ovaj horoskopski znak je jako ambiciozan na početku nekog projekta dok mu tokom samog procesa pažnja i motivacija popušta. Ovnovi često pokazuju inicijativu da budu vođe i da sve preuzmu na sebe što može dovesti do potencijalnih konflikata u poslovnom okruženju. Njima nikad ne manjka samopouzdanje pa je verovatno i to jedan od razloga što ih ljudi slušaju i prate. Ono što treba da nauče jeste da uspore i da saslušaju i druge ljude u svom okruženju.
S druge strane, na ljubavnom planu ovnovi su jako motivisani. Mars podgreva strast i posvećenost ovog horoskopskog znaka ali to ujedno vodi i brzom prezasićenju i hlađenju u emotivnoj vezi. Da bi ovan ostao pored partnera, ovaj mora da zadovoljava i psihičke i fizičke kriterijume- da mu bude podrška i rame za plakanje a ujedno i prijemčiv za oko.
Što se tiče socijalnog okruženja, ovnovi se lako uklapaju sa novim ljudima. Trude se da uvek budu u centru pažnje među svojim prijateljima.
Napišite nam u komentarima da li se pronalazite u ovim karakteristikama ili ih smatrate stereotipima.