UltraBOOST 20 linija probila je granice zemaljskog u sneaker industriji. Adidas linija nove generacije, iznedrila je doslovno “svemirske” patike.

Partnerstvo sa Međunarodnom svemirskom stanicom, stavilo je adidas u poziciju da dovede tehnologiju do savršenstva i dobije zeleno svetlo za testiranje novonastale BOOST 20 linije u kosmosu. Adidas je optimizovao tehnologiju, a ujedno i unapredio, kako bi svaki deo bio dovoljno funkcionalan odgovor na postizanje vrhunskih sportskih rezultata.

Primeknit gornjište koristi novu Tailored Fiber Placement (TFP) tehnologiju, matematičke preciznosti, koja se prilagođava pojedinačnom obliku stopala. Konstrukcija UltraBOOST 19 linije preslikana je u pogledu TPU pojačanja na peti, kao potvrđeno podsticanje podrške i stabilnosti. Po celoj dužini prostire se BOOST središnji deo, koji dolazi do izražaja zahvaljujući fluorescentno plavo-ljubičastoj osnovi. Stretchweb tehnologija u kombinaciji sa Continental gumenim gazištem i Torsion Spring povratnom energijom, osigurava brz prelaz sa pete na prednji deo stopala, što dovodi do znatno veće dinamike. Svaki deo adidasovih revolucionarnih patika konstruisan je po motivu spejs-šatla sa tačno određenom namenom.

Adidas UltraBOOST 20 patike izašle su danas na adidas.com, po ceni od 180$. Iako su simbolično prikazane u specijalizovanim kutijama, modeli će ipak doći u standardnim adidasovim pakovanjima.