U doba brze tehnologije, mnoge industrije pretenduju da uvek budu up to date sa tehnološkim trendovima. Čuli ste za Nike iPod koji za vas obavlja ulogu trenera? Sada je došao red na adidas, koji je napravio nešto slično, ali za rekreativne fudbalere. Sa sigurnošću, adidas GMR plasira veodostojne podatke o postignutom učinku tokom treninga.

Tri giganta – adidas, EA Sport Fifa i Google dali su doprinos u procesu nastanka GMR uređaja. U osnovi gadžeta utisnut je Google Jacquard pametni čip. Jacquard je konstruisan da adekvatno prianja u džep na đonu adidasove kopačke, a pre nego što će se naći u primeni kod sportskog titana, upotrebljavan je kao vid “nosive” tehnologije na Levis jaknama i YSL bekpekovima.

Na telefonu, čip prati adidas GMR aplikaciju, koja vas dalje vodi do FIFA Mobile igrice u kojoj na osnovu izmerenih rezultata u realnom okruženju možete dobiti određene nagrade i poboljšati plasman svog Ultimate Team-a. Da biste uživali u igri, neophodno je da pre toga instalirate GMR aplikaciju, potom je povežete sa gadžetom, a tek nakon toga pokrenete FIFU.

Fudbalski fanatici dobili su mogućnost da zaigraju soccer i virtuelno. Adidas GMR prodaje se na matičnom sajtu kompanije po ceni od 40$.