Adobe Fresco je tokom ove nedelje lansiran na Apple storu. Dizajn entuzijasti moći će da prošire svoja znanja na sada kreativniji način.

Fresco je sofisticirana forma programa, koja kombinuje rastersku i vektorsku grafiku, pružajući efekat realnog crteža. Program je osmišljen da spoji sve elemente i alatke neophodne za dobijanje slikarskog dela. Vaš rad na kompjuteru dobija dimenzije ulja na platnu, akvarela, pop-up ilustracije, a nakon završetka automatski se čuva u Creative Cloud skladištu. Ako imate iskustva u Photoshopu ili Adobe Illustratoru, njihove alatke su zadržane i moći ćete lakše da se snađete u Frescu. Premda je dizajniran za profesionalce, rasuđujući po kvalitetu, funkcije su pojednostavljene i svako može da se oproba u tehnikama. Ambivalentnost elemenata nastala je zahvaljujući umetniku – Kyle Webster, koji je svoju visokokvalitetnu art perspektivu pretočio u aplikaciju.

Dovoljno je da koristite Creative Cloud i iPad, kako biste besplatno obezbedili Fresco platformu. Ukoliko pak niste pretplaćeni na nju, možete daunlodovati verziju, ali ćete biti u nedostatku sa nekolicinom alatki. Takođe postoji mogućnost da se verzija kupi i otplaćuje 10$ mesečno, sa šest meseci gratis promocijom, ako se odlučite za kupovinu do kraja 31. decembra 2019.