Apple tvrdi da će AR uređaj zvanično stići na tržište tokom 2022. Uređaj će označiti uvertiru za lansiranje sofisticiranih smart naočara, za koje se sugeriše da će potisnuti iPhone telefone.

Savremeni Oculus Quest, ali u Appleovom izdanju. Appleovi izvori navode da je još u oktobru pokrenuta ideja o implementaciji AR/VR uređaja, u čijoj je nadležnosti Mike Rockwell, top menadžer za AR/VR projekte.

Inicijalni prototip uređaja će doći dve godine kasnije od prvobitnih predviđanja, a veruje se da će dosta podsećati na Facebookov Oculus Quest, što potvrđuje Bloomberg.

Prvi uređaji raspolagaće sa visokom rezolucijom displeja, unutrašnjim kamerama i senzorima napravljenim da isprate korisnikovo okruženje (konture ljudskog tela, predmeta, nameštaja).

Kompletan projekat zaokružiće pametne naočare, tankih okvira. Za proizvodnju high-end naočara upotrebljavaće se lagani materijali. Apple stoji iza namere da one budu patentovane za svakodnevnu upotrebu.

Novi 3D senzor, unapređena verzija Face ID kamere, debitovaće na iPad Pro uređajima tokom 2020. Postoje predikcije da će se isti naći na ujedinjenim AR/VR setovima.

Da li iPhone pada u zaborav, ostaje nam da vidimo kroz par godina.