Kompanija iz Kupertina u svom megalomanskom marketinškom nastupu u septembru nije predstavila nove iPhone 12 uređaje, ali jeste nekoliko novih satova, tableta i neverovatni Apple pet nanometara Apple A14 Bionic čipset, prvi takve vrste na svetu.

Ipak, pažnju nam je privukao Apple Watch Series 6, koji po Apple kompaniji donosi revolucionarne nove opcije.

I dok nekako imamo tolerancije prema svim Apple dosetkama kad su iPhone opcije u pitanju, jer ova kompanija je u praksi dokazala teoriju “drugi, ali bolji“ i praktično postala majstor kopiranja konkurencije, predstavljajući neke sasvim uobičajene opcije kao inovacije i/ili revoluciju, za Apple Watch Series 6 to nekako nemamo, jer jednostavno – opcije, koje je novi Watch doneo odavno, već godinama postoje na drugim sličnim uređajima.

Da li je merenje nivoa kiseonika u krvi revolucija na pametnim satovima, kako to Apple naziva – naravno da nije i naravno da je to već odavno na konkurentskim telefonima. Da li je Apple popravio autonomiju svog novog sata i da li baterija traje duže od dan i po najviše – nije. Još jedna revolucionarna opcija na Apple Watch Series 6 satu po Apple kompaniji je nadzor i analiza sna, ali i to je opcija, koju već generacijama imaju ostali satovi.

Naravno, unapređen je i fitnes sistem, pogledajte:

Osim toga, Apple Watch Series 6 nasleđuje dizajn Series 4 i Series 5 modela, uz S6 procesor do 20 odsto jači, nego prethodnik. Tu je i Apple A13 čip, koji omogućava do 18 sati rada sata u aktivnom modu i brže punjenje, pa će novi sat biti do vrha napunjen za već sat i po.

Always On ekran je dvaput jače osvetljen, sadržaj na satu je čitljiviji, a olakšano je i praćenje i čitanje notifikacija i obaveštenja sa telefona na satu. Specifikacije ekrana i drugih komponenti ostaju nepromenjene u odnosu na Watch Series 5, a cena za LTE model je od 499 evra, dok je model bez mrežne podrške 399 evra naviše. Apple je najavio prodaju Apple Watch Series 6 sata od oktobra, a biće zasnovan na WatchOS 7 operativnom sistemu.

Apple Watch Series 6 u potpunosti je izrađen od recikliranih materijala, a u ponudi je više veličina i sa više različitih kaiševa, uključujući i humanitarni Product RED model.