Tim Cook, CEO kompanije Apple, zvanično je izdao obaveštenje o privremenom zatvaranju svih objekata koji posluju preko granica Narodne Republike Kine. Odluka će se sprovoditi do 27. marta.

– Globalna pandemija virusa COVID-19 ugrožava svakog od nas. Moramo preuzeti odgovornost da u Appleovim prodavnicama uradimo sve što je u našoj moći da sprečimo širenje ovog virusa, uključujući donaciju od 15 miliona američkih dolara ugroženim područjima širom sveta – izjavio je Cook.

Dok se situacija u Kini stišala, Evropa se pretvorila u epicentar korona virusa.

Prema izjavama za medije, sve Apple radnje koje su pod restrikcijom od 1. februara na teritoriji Kine, ponovo su otvorene.

– Ono što smo naučili ulaganjem zajedničkih napora, razvilo je najbolju praksu, koja nam pomaže u trenutnom donošenju odluke za preduzimanje adekvatnih mera radi suzbijanja virusa – stoji u zvaničnoj izjavi za medije.

U međuvremenu, Apple online store i servisi za pružanje podrške korisnicima radiće regularno. Godišnji Worldwide Developers Conference skup, zakazan za jun, Apple će po prvi put održati u online formatu.