Uoči Međunarodnog sajma informacionih tehnologija – Computex 2019 i proslave 30 godina od svog postojanja, Asus je lansirao ZenBook Edition 30 laptop. Glavna karakteristika ovog laptopa je luksuzan dizajn. Svojevrsni laptop prekriven je kožom sa utisnutim delovima 18-karatnog zlata.

ZenBook Edition 30 laptop specijalno je dizajniran sa monogramom “A”, koji označava vrednost, istorijat kompanije i njen prefinjen osećaj za estetiku.

“ASUS je ponosan svojim zalaganjima u svetu hardcore tehnoloških zajednica, gejmera, entuzijasta, kreativaca i vernih potrošača tokom ovih trideset godine”, izjavio je Džoni Ših, predsedavajući kompanije Asus.

Unutar ZenBook Edition 30 nalazi se Intelov Gen Core i7 procesor osme generacije, Nvidia GeForce MX250 grafička kartica, koja dostiže do 16GB RAM memorije, kao i PCI-Express SSD diskovi. ASUS laptop, veličine ekrana 13 inča, sadrži odnos ekrana prema kućištu od 95%.

Kompanija Asus još nije najavila zvaničan datum izlaska ZenBook Edition 30, ali iz nezvaničnih informacija saznajemo da će se laptop plasirati u premium i limitiranim serijama.