Na razočaranje svih stanovnika i usputnih prolaznika još jedno delo najpopularnijeg svjetskog street art umetnika Banksyja uklonjeno je sa zida i odvedeno u galeriju. Devojčica koja oko struka vrti točak od bicikla nastala je krajem oktobra, a tek nekoliko meseci kasnije prodata je galeriji. Večno pitanje koje se uvek postavlja kada su u pitanju ovakve akcije je to da li je to ispravno i treba li ulična umetnost ostati na ulici?

Mural je od vlasnika zgrade kupio John Brandler, vlasnik Brandler galerija, za kako kaže šestocifrenu svotu. Brandler je inače strastveni kolekcionar Banksyjevih radova bez obzira gde se oni nalazili i ovo mu nije prvi mural sa zida koji je preneo u galeriju. Plan je da ovaj hula-hoop mural izloži u Moyse’s Hall muzeju u Bury St Edmundsu, Suffolk, kasnije ove godine.

Vlasnik zgrade na kojoj se mural pojavio odlučio je da ostane anoniman, ali kako je izjavio za lokalne novine deo cifre će donirati u humanitarne svrhe. Lokalna zajednica nezadovoljna je što je ostala bez ovog murala jer smatraju da je on na tom zidu i u tom gradu završio s razlogom. Naime Nottingham ima dugu istoriju grada koji je proizvodio bicikle pa smatraju da je Banksyju to itekako bio motiv za smeštanje murala upravo ovde. Sada je mural završio u drugim rukama, a kao i obično neko je na uštrb zajednice i ulične umetnosti dobro zaradio.