Zamislite svet u kojem svaki trkač postaje sve brži. Zvuči primamljivo. U isto vreme predstavlja i ogroman izazov, imajući u vidu mogućnost povreda. Ali, da li postoji način da se povrede izbegnu?

To pitanje je motivisalo brend Nike u pokušaju da smanji rizik od potencijalnih povreda, a Nike React Infinity Run patika je bila prvi korak ka ostvarenju tog cilja.

Za razliku od prethodnih modela koji su testirani u laboratorijama, za ovu priliku brend Nike je napravio projekat Fearless u okviru koga je 226 trkača tokom 12 nedelja testiralo Nike React Infinity Run patike. Studije su pokazale da je smanjenje povreda bilo čak 52% veće u odnosu na ostale modele.

Nike React specijalna pena ponudila je ono što do tada nije bilo moguće – potporu koja je izdržljiva i dugotrajna a u isto vreme neverovatno lagana i mekana.

Ova kombinacija odmah je imala poboljšani performans kod trkača. Čim se patika nađe na stopalu, dobija se instant stabilnost, a opruge u React peni omogućavaju trkaču da trči mnogo duže. Izdužena platforma i potpora koju pruža pena doprinose sigurnosti i udobnosti i na taj način sprečavaju šetanje stopala levo-desno. Sva ova unapređenja čine Nike React Infinity Run patike pogodnim za sve vrste trčanja, od sprinteva do dugačkih intervala.

Nakon što se ovaj model pokazao jako uspešnim, brend Nike je odlučio da izbaci i unapređenu verziju i predstavi Nike React Infinity Run 2 patike za trčanje koje nastavljaju misiju sprečavanja nastanka povreda.

Nike React Infinity Run 2 patike zadržale su mahom sve karakteristike prethodnog modela koje trkačima daju siguran oslanac i smanjuju bolove u stopalima i kolenima koji nastaju prilikom dužeg trčanja.

Novi model sadrži i unapređenu Flyknit tehnologiju, koja pruža još više stabilnosti i čvrstine u osloncu, kao i bolji sistem ventilacije u prostoru između đona i jezika. Pored toga, novi model nudi i poboljšani dizajn kojim se ističe u odnosu na Nike React Infinity Run 1 model. Ove patike dostupne su u Nike Shopovima širom Srbije.