Možda ne znamo tačno kada će Billie Eilish izbaciti novi album, ali ono što znamo je da je najavila saradnju sa japanskim umetnikom Takashijem Murakamijem za Uniqlo. Krajem maja izbaciće kolekciju majica sa limitiranim izdanjem koje su napravljene isključivo za UT liniju global retailer. Dodatni detalji o predstojećoj saradnji biće otkriveni sledeće nedelje.

View this post on Instagram

@uniqlo.ut @uniqlo @billieeilish colabo

A post shared by Takashi Murakami (@takashipom) on

Ako niste upoznati sa Murakamijem, sigurno ste videli njegove radove u polju muzike ili streetwear prostora. Savremeni umetnik, najpoznatiji po svojim živopisnim nasmejanim cvetovima i likovima nadahnutim animom, u poslednje vreme udružio se sa Supremeom na izgradnji logotipa za charity box koji je prikupio milion dolara u brobi protiv virusa COVID-19.

Takođe je dizajnirao omot za album Graduation Kanye Westa. Murakami je čak imao dugogodišnje partnerstvo sa Louis Vuittonom, što je uključivalo kolekciju torbi sa monogramom duginih boje koje su postale “It” predmeti ranih ’00 -ih.

Što se tiče saradnje Billie i Murakamija, dvoje kreativaca su već sarađivali u prošlosti. Murakami je 2019. godine radio na naslovnici za časopis Garage na kojoj se nalazila Ellie, inspirisan jednom sopstvenom skulpturom, i režirao je animirani muzički video za film „You should see me in a crown“. Dizajnirao je i limitiranu seriju mercha za Eilish, pa se nadamo da ćemo ponovo videti Murakamijeve motive cveća.