Nova serija The Great je satirična drama koja prati uspon Katarine Velike, imala je premijeru 16. maja na HBO GO-u, kada su u ponudu istovremeno došle sve epizode.

Scenarista Tony McNamara, koji je bio nominovan za Oscara za film „The Favourite“, autor je ove antiistorijske vožnje Rusijom 18. veka koja krši sva žanrovska pravila. „The Great“ prati uspon Katarine Velike (Elle Fanning) od autsajderke do carice s najdužom vladavinom u istoriji Rusije.

Prva sezona je fiktivna i zabavna i priča o idealističkoj, romantičnoj mladoj devojci koja stiže u Rusiju zbog dogovorenog braka s carem Petrom. Nada se ljubavi i suncu, a umesto toga zatiče opasan, izopačen, zaostao svet koji je odlučna da promeni.

Sve što treba da učini jeste da ubije muža, pobedi crkvu, zbuni vojnike i pridobije sudstvo. Ovo je jedna vrlo moderna priča o prošlosti koja obuhvata mnoge uloge koje je igrala tokom života – kao ljubavnica, učiteljica, vladarka, prijateljica i borac.

U glavnim ulogama su Elle Fanning i Nicholas Hoult, kao i Phoebe Fox, Adam Godley, Gwilym Lee, Charity Wakefield, Douglas Hodge, Sacha Dhawan, Sebastian de Souza, Bayo Gbadamosi i Belinda Bromilow.