Kompanija Escobar Inc, na čijem čelu se nalazi Roberto Escobar, brat nadaleko čuvenog Pabla Escobara, neočekivano je realizovala sklopive telefone.

“Zamislite realnost u kojoj možete veoma jednostavno da pretvorite telefon u tablet. Od sada je to moguće, zahvaljujući Escobar Fold 1”, stoji u zvaničnom obaveštenju na sajtu kompanije.

Na prvom videu snimku prikazan je izgled i sklopivost telefona sa pozadinskom slikom kolumbijskog narko-bosa Pabla Eskobara.

Na drugom reklamnom video materijalu, upućuju se otvorene prozivke na račun Apple kompanije i njenog osnivača. Naime, pominje se da su sklopivi iOS uređaji, najavljeni još u februaru ove godine, zapravo Steve Jobsova imaginacija Pabla Escobara, a ne Appleov tehnološki patent.

Povodom reklamnog sadržaja usmerenog ka parodiranju Apple korporacije, Escobar je potvrdio: “Mnogim ljudima sam rekao da ću pokositi Apple. Uspeo sam da napravim telefone koji se mogu savijati za samo 349$, a njihova cena u Samsungovim i sličnim radnjama dostiže nekoliko hiljada dolara.”

Kako New York Post navodi, Escobar Fold 1 predstavljaće ozbiljnu konkurenciju Samsung Galaxy Fold smartfonu. Escobarov izum uključio je novi screen sistem, 7.8-inčni AMOLED displej, dualnu kameru, skener otiska prst i Android 9.0 operativni sistem.

Na sajtu Escobar Inc. mogu se poručiti telefoni, verzija od 128GB prodaje se po ceni od 349$, dok 512GB iznosi 499$.