Vintidž Rolex satovi objektivno bi se mogli kretati u cenovnom rangu od 15.000 do 20.000 američkih dolara. Uprkos činjenicama, ukoliko se sat nađe u posedstvu uticajne ličnosti, njegova cena se uvećava do sto puta. Rolex GMT-Master u vlasništvu Marlon Branda, upravo je prodat za famoznih 2 miliona dolara. Sa druge strane, Jack Nicklaus, golf mag, svoj 18-karatni Rolex unovčio je za milion dolara. Oba su prodata na aukciji „Games Changers“ u organizaciji aukcijske kuće Phillips.

“Prodaja je namenjena ljudima koji su promenili igru u svojim interesnim oblastima, ali takođe satovima koji su napravili revoluciju u proizvodnji”, izjavio je Paul Boutros, predsednik Phillips aukcijske kuće.

Filmska zvezda Marlon Brando proslavio je GMT model u epskom filmu „Apocalypse Now“ iz 1979. godine, reditelja Francisa Forda Coppole. Iako se tokom snimanja filma, sat nije uklapao u lik kojeg je tumačio Brando, glumac je prkosno odbijao da ga skine. Nakon pojavljivanja u filmu, GMT se nije viđao decenijama u javnosti. U međuvremenu, Petra Brando Fischer, ćerka znamenitog glumca, dobila je na poklon skupoceni Rolex. Na proleće 2018. Petra odlučuje da ga stavi na aukciju. Sat je napravljen od nerđajućeg čelika, a posebnu draž čini ugravirani potpis glumca na poleđini. Deo prihoda od prodaje, odlazi u humanitarne svrhe.

Tokom prošle godine, Jack Nicklaus je najavio da će njegov Rolex Day-Date, star 50 godina, ići na aukciju. Reč je 18-karatnom masterpisu, zlatne narukvice, sa patentiranim automatskim kalibrom u pratećoj zelenoj kutiji brenda Rolex. Nicklaus svoj unikatni primerak nije skidao od 1967. do danas. Legenda golfa odlučio je da prihod donira fondaciji Nicklaus Children’s Health Care, koja je u njegovom vlasništvu.