Svaka vrsta sporta zahteva obuću koja će ispuniti njegove potrebe. Za profesionalne fitnes instruktore i sportiste, Nike je pripremio SuperRep liniju. Air Zoom SuperRep je debitujuća silueta, za njom slede SuperRep Go i Cycle.

Fitnes je dosta zastupljen širom sveta. Fitnes trening sa širokim varijetetom vežbi usklađen je sa potrebama pojedinca. SuperRep patike dizajnirane su da ispune zahteve specifičnih fizičkih performansa usmerenih ka individui.

Nike je uradio kompletnu analizu specijalizovane obuće za fitnes treninge na trenutnom tržištu. Sagledavanjem svih aspekata, došao je do zaključka da su patike ili previše mekane ili potporne, nalik trekking obući. Cilj je bio pronaći medijum i u tome je Nike uspeo.

Gornji deo napravljen je od sintetičke konstrukcije, ojačane dodatnom teksturom, koja je prilagođena kretanju. Prednji deo do prstiju ispunjen je Zoom Air jedinicama za podsticanje energije. Zoom Air povezan je sa petom posredstvom plastičnog nastavka, što doprinosi prirodnijem kretanju i tokom najzahtevnijih vežbi.

Prateća silueta SuperRep Go konstruisana je za dinamične treninge, a Cycle upotpunjuje kružne pokrete.

SuperRep, linija budućnosti, prvobitno će se pojaviti na evropskom tržištu od 17. decembra. Difuzne linije, Go i Cycle, dolaze tek u 2020.