Sneaker industrija se širi rapidno. Očekivanja predviđaju da će industrija patika dostići 95.14 milijardi dolara u 2025. godini. Velikim zauzimanjem tržišta, patike uvode nekonvencionalni stil u uniformisane, biznis outfite. Jednostavno, mnogo su cool.

Luksuzne modne kuće sve više plasiraju patike, što posebno privlači ženski deo populacije da se odluče za patike kao must-have aksesoar. Direktno sa modne piste, postoje modeli koji su vredni visoke cene. Kada ih pogledamo, možemo slobodno da se zapitamo – pa ko još ne voli Gucci i Pradu?

Nike x Sacai LDWaffle

Na modnim revijama, ova japansko-američka saradnja prvi put je zasenila mase tokom prošle godine. Swoosh, pertle i gotovo svaki detalj je duplo brendiran. Kada se Waffle modelu doda krzno s merom, patike postaju prava atrakcija.

Chanel

Chanel – autentično ime za pariški glamur. Modeli iz kolekcije jesen/zima 2019 predstavljeni su kao tipično ženski, zbog dominantnih pink i ljubičastih tonova. Sigurni smo da Chanel neće izgubiti na vrednosti i tokom predstojećih godina. Model je prigodan za žene koje traže glamur u svakom modnom detalju.

Prada Cloudbust Thunder

Prada modni ukus ne može da ne izazove reakcije. Prateći chunky vajb, masivni gumeni đon prikazan je na modnoj reviji za jesenju sezonu 2019. U kontrastu jakih boja, model je vrlo brzo postao obaveza svakog fashion maga i sneakerheada.

Valentino Bounce

Odvažni ljubitelji metalik nijansi, biće i te kako oduševljeni Bounce modelom legendarnog Valentina. Kao izgrađen i pouzdan brend, Valentino je iskoristio luksuznu teleću kožu i obeležje “VLTN” kako bi približio ljudima footwear modu.

R13

Rock and roll stil uvek je držao svoj status. Iako je R13 relativno mlad brend u svetu savremenih trendova, odlučio je da se oproba u alternativnom pravcu. Ako se možda usudite da patike još više ruinirate, ne brinite, bićete zadovoljniji.

Gucci Ultrapace

Guccijeve patike mogu sve. Neon, zmijski print, meš, vintidž GG logo, povratak na 90-e, sportski, a ultramoderan. Upravo takav je Gucci Ultrapace model iz 2019.

Balenciaga Track 2

Balenciaga patike su specifične i ne dodiruju svačiji ukus. Međutim, ako vam “legnu”, nećete ih se tako lako odreći. Najbogatija Amerikanka, Kylie Jenner, pojavljivala se u medijima više puta u ovom modelu.