New York ima novi landmark koji svakako želimo posetiti na nekom budućem putovanju.

Sedam godina nakon predstavljanja originalnog projekta, pre nekoliko dana u New Yorku je na reci Hudson otvoren novi park – Little Island Park, čiju je izgradnju omogućila privatna donacija fondacije Diller – medijskog mogula Barryja Dillera i njegove supruge Diane von Furstenberg.

Zanimljivu zelenu površinu koja deluje kao da pluta ili lebdi iznad reke, na stubovima nekadašnjeg pristaništa projektovao je Thomas Heatherwick. Njegova želja bila je da stvori novi prostor na kojem će ljudi moći ponovo da se okupe, a koji neće izgledati poput ‘obojenog parkirališta’, tako da je izbegavao ravne ploče i kreirao futuristički park organskih formi.

Betonski stubovi koji se šire poput lala baza su parka površine 1.1 hektara, u kojem se osim šetališta nalaze i amfiteatar za preko 600 gledalaca i manja pozornica s oko 200 sedećih mesta.

Park je pokazao kako se na kreativan način može uneti još zelenila u gradove i revitalizovao ovaj deo grada. Građani su pohrlili da uživaju u druženju na otvorenom, a mesto će zasigurno postati jedan od landmarkova koje će budući turisti želeti da posete u New Yorku.