Došlo je novo doba u kojem superjunaci i filmovi o njima odbacuju već isprobane formule. U novom Marvelovom filmu ‘Eternals’, čija se radnja odvija nakon ‘Avengers: Endgame’, šarenolika glumačka postava i drugačiji stil snimanja nudi novu viziju junaka.

Rediteljka Chloé Zhao, Oscarom nagrađena za film ‘Nomadland’, liričan pogled na život savremenih nomada u bespućima SAD-a, u Marvelov svemir donela je svoj jedinstveni izraz.

Besmrtna bića koje su stvorili alieni, nakon hiljada godina pritajenog života na Zemlji odlučuju da se udruže protiv drevnih neprijatelja čovečanstva. Glavne junake i junakinje tumače: Salma Hayek kao Ajak, koja poseduje supersnagu, Angelina Jolie kao ratnica Thena, Kumail Nanjiani kao Kingo, Gemma Chan kao Sersi i Kit Harrington kao Dane Whitman. U filmu se po prvi put pojavljuje i gluva superjunakinja Makkari koju tumači gluva glumica Lauren Ridloff.

Po prvi put u Marvelovim filmovima je i jedan gay superjunak kojeg tumači Brian Tyree Henry, a navodno je poljubac koji je razmenio sa svojim filmskim suprugom Haazom Sleimanom rasplakao sve na setu.

Chloé Zho u film je unela svoju jedinstvenu estetiku koja joj je i donela brojne nagrade, ali je koristila manje specijalnih efekata nego što je uobičajeno za ovaj žanr. Snimalo se na lokaciji, često u zalazak sunca, a kako to izgleda na velikom ekranu, trebalo bi da saznamo uskoro. Dotad bacite pogled na trailer u nastavku: