Unazad nekoliko nedelja koliko traje izolacija, verujemo da se kafa konzumira i češće nego pre bez obzira što kafići ne rade.

No, pridodate li tome ukusan i nešto posebniji način pripreme, ovo je napitak kojeg se ne možete zasititi. Naime, reč je o dalgona kafi, koja je zaludela društvene mreže i to prvenstveno svojom kremastom teksturom koja na slici izgleda tako dobro.

Dalgona kafa postala je viralni hit, ali zapravo se radi o načinu pripreme koji nije nimalo nov, već je svojevrsna improvizacija kafe kakvu pijemo u kafićima. Glavna stavka ove kafe je ukusna krema koja se graniči s frapeom, a dobija se procesom ručno mućenog kapućina. Dakle, kako biste u sopstvenoj radinosti pripremili ovu kafu potreban vam je mikser ili uređaj za dobijanje pene mleka i svega nekoliko sastojaka.

Sastojci:

– 2 kaščice instant kafe po želji

– 2 kaščice vruće vode

– 2 kaščice šećera

– 1 šoljica mleka

– nekoliko kockica leda

Priprema:

Priprema ove ukusne kafe je i više nego jednostavna. Prvi korak koji jeste da u zasebnu posudu stavite instant kafu, šećer i vruću vodu i da ih dobro izmiksate mikserom ili štapnim uređajem. Smesa koju dobijete mora biti gusta i kremasta, nikako tečna. Kada ste postigli željenu smesu, u šoljicu stavite mleko i nekoliko kockica leda, a potom ulijte dobijenu kremu i uživajte u ovom ukusnom napitku!