Nike je svoju N7 liniju posvetio autentičnim stanovnicima Južne Amerike i indijanskim plemenima još od 2009. godine. Nike ulaže nade u omladinu sa izvornih američkih područja, dajući im šansu da kroz vizuelni izgled predstave sebe i svoj sportski duh.

Čitava decenija je prošla, kako N7 linija živi i deluje. U čast svih godina koje su iza ove linije, Nike je odlučio da pokrene saradnju sa kompanijom Pendleton, koja je obezbedila adekvatan dizajn sa stilskim efektom originalnog Navajo printa. Pored Pendletona koji je realizovao kreativnu zamisao, za idejnog grafičkog dizajnera izabrana je Tracie Jackson, članica plemena Navajo.

Tracie Jackson je decenijsku kolekciju posvetila svojoj baki, uz reči: “Da nije bilo bake ne bih uspela da naučim o svojoj kulturi, a bez poznavanja kulture, ne bih mogla da postanem dizajner. Porodica je značajno uticala na moj identitet.”

Tople boje se vezuje sa predeo Južne Amerike, pa ih možemo naći kao lajtmotiv na svim N7 modelima. Kolekcija je propraćena Pendleton pokrivačem kao neobičnim modnim aksesoarom.

Nike N7 x Pendleton modeli dostupni su na nike.com.