Disney+ streaming servis lansiraće se 12. novembra po mesečnoj ceni od 6.99$, a njegove glavne prednosti su 4K rezolucija i mogućnost streamovanja na četiri različita uređaja istovremeno. Pretplatnicima servisa Disney+ data je opcija kreiranja do sedam različitih profila na jednom nalogu.

Dok se Disney+ priprema za veliki dolazak, Netflix je u međuvremenu povećao cene mesečne pretplate. Za dobijanje 4K rezolucije i četiri simultana streama, Netflix traži 16$ mesečno. Spekuliše se da bi najavljena streaming platforma mogla da bude značajna konkurencija Netflixu prevashodno zbog dosta pristupačnijih cena usluga.

U komparaciji sa Disney+ platformom, Netflix ima prednost u arhivi filmova i serija. Američki CNET izveštava da će se Disney+ fokusirati na emitovanje “svežeg” sadržaja, tj. poslednjih epizoda originalnih serija. Veliki servis planira da ugosti dobro poznata imena svetske produkcije – Marvel, Star Wars i Pixar. The Mandalorian, ekskluzivna Star Wars serija, naći će se na savremenoj platformi, a nagoveštaj serije, pogledajte u kratkom trejleru ispod.

Za najmlađe, najavljeno je prikazivanje visokobudžetnih filmova Frozen 2 i The Little Mermaid.