Gde god da ste u svetu, verovatno ste u istom čamcu kao i svi drugi: izolovani, pravite hleb od banane, glumite frizera kod kuće ili prosto umirete od čiste dosade. To je slučaj i sa Dua Lipom, koja je trenutno izolovana sa svojim dečkom u Londonu, istovremeno promovišući svoj odličan novi album Future Nostalgia.

Ovaj album izlazi nakon debitantskog albuma Lipe iz 2017. godine i donosi nam upravo emociju nostalgije – inspiraciju donosi iz nostalgičnih stilova, uglavnom plesnih disko zvukova. Sve neodoljivija od prve do poslednje pesme, Lipa kroz nove pesme prolazi teme od ljubavi, raskida i seksa. „Želela sam da preuzmem disko stranu nostalgije i ulepšam je različitim zvukovima, a da to ne učinim previše elektronskim“, kaže Lipa. Na debitantskom singlu “Physical”, pevačica odaje počast disko divama Oliviji Njutn-Džon, Boni Tajler i Italodisku, a slušajući „Levitating“, teško je ne zamisliti pevačicu kao kraljicu plesa i to je nit koja spaja ovaj album od početka do kraja. Sve nas kolektivno tera na ples.

Nije iznenađujuće da je TikTok, uzgajalište viralnih plesnih izazova, već snimio nekoliko numera albuma. „Videla sam toliko smešnih memova (o tome)“, kaže ona. „Te stvari su mi zaista ulepšale život.“

Iako kaže da se plašila rekcija na samu činjenicu da objavljuje novi album u ovom trenutku, sve reakcije govore da nije pogrešila. Mi kažemo Go Girl i slušamo njen novi album.