Ako ste poslednjih dana počeli da primećujete neke nove reakcije na Facebook postovima svojih prijatelja, niste jedini!

Proteklih nedelju dana i nama su zapali za oko i iako ih još uvek nemamo ponuđene na profilima, istražili smo o čemu se radi i o kakvoj je novosti reč.

Korisnici Facebooka širom sveta su ovu promenu zapazili još prošlog meseca, kada su novi emojiji za Facebook Reactions bili u testiranju. Sada ih je Facebook zvanično predstavio kao Care Reactions, kojima se može reagovati na objave i poruke i na News Feedu, i na Pages, i na Facebook Messengeru. Predstavljeni su povodom aktualne pandemije koronavirusa, a ukupno je reč o dve novosti.

Jedan je ‘Care’ emoji – kod nas poznat kao ‘Podrška’ koji je ilustrovan kao smajlić koji grli srce. Reč je o sedmoj reakciji koja se pojavljuje na Facebooku i pridružuje postojećim simbolima kao što su ‘Sviđa mi se’, ‘Super’ i slično. ‘Podršku’ ćete moći dati na postovima koje vidite na News Feedu i Pages, a unutar Messengera novina je to da je emoji ‘Super’ dobio mali twist. Ako duže pritisnete na njega pre nego da njime reagujete na poruke svojih prijatelja, crveno srce pretvoriće se u ljubičasto srce koje kuca.

Facebook je otkrio da su nove reakcije osmišljene kako bi omogućili svojim korisnicima da izraze relevantne emocije i daju svoju podršku onde gde je ona potrebna za vreme krize oko koronavirusa.

Ako ove emojije još uvek niste dobili, budite strpljivi, jer kroz nekoliko dana trebalo bi da ih imaju svi korisnici.