Šta ako možete da zavirite iza svojih fotografija, kao da ste malo pomerili glavu, kako biste videli šta se krije sa druge strane? Upravo se to dešava sa najnovijim Facebook dodatkom – 3D fotografijama. Ova opcija je najavljena još u maju, a cilj je da se fotografije korisinka učine još verodostojnijim.

Trenutno svi mogu da vide 3D fotografije, a u narednim nedeljama korisnici ove društvene mreže će moći i da ih prave. Facebook konstantno traži način da održi News Feed zanimljivim. Ono što je počelo sa rečima i fotografijama vremenom se proširilo na video, uživo prenose, a sada na 360 stepeni i 3D fotografije.

Kako biste napravili najbolju 3D fotografiju, Facebook vam predlaže da onaj koga slikate bude metar udaljen i da ima nešto oko sebe ili iza sebe. Različite boje učiniće da se slojevi bolje razdvoje, a svetlucave stvari kao plastika i staklo nisu poželjni za fotografisanje.

Među onima koji već sada testiraju ovu opciju ima oduševljenih, ali takođe ima i onih koji priznaju da je to kao i svaka druga novina koja je tek u svom začetku.