Spekuliše se da bi Facebook za potrebe storija mogao da uvede veoma sličnu opciju Instagramovoj u formi “bliskih prijatelja”.

Jane Manchun Wong, ekspert za Facebook mrežu, postovala je na svom Twitter nalogu test planirane opcije, koja će se razviti pod okriljem Messengera.

Na skrinšotu prikazano je kako bi funkcija trebalo da izgleda. Facebook Favorites specifikacija dozvoliće vam da izaberete uži krug od deset ljudi. Dakle, kad god napravite tzv. story ili kamera post koristeći se Messengerom, možete ga direktno proslediti selektovanoj grupi ljudi.

Od 2007. godine Facebook je imao enormne padove i uspone. Setimo se prošlogodišnjeg Facebook-Cambridge Analytica skandala, koji je prosuo privatne podatke od 87 miliona ljudi, sasvim nelegitimno. Uprkos zloupotrebi korisničkih informacija, mrežu i dalje prati velika popularnost.

Iz navedenih obrazloženja, Facebook se sve više angažuje oko poboljšanja privatnosti korisnika. Davanjem korisnicima Facebook Favorites opciju na upotrebu, izgrađuje se veće poverenje.

Mnogi stručnjaci gledaju taktički na odluku Facebooka o “Close Friends” listi. Korisnici koji nemaju tendenciju da postuju u potpunosti privatne ili javne sadržaje, imaće šansu da izaberu svoju grupu ljudi.

Definisan je prototip “Close Friends” specifikacije, ali još uvek nema zvaničnih podataka o njenom lansiranju.