Usled korona virusa junski Man Fashion Week se dešavao online, ali Woman Fashion Week za septembar izgleda kao da će da se održi- bar u Parizu.

The Fédération de la Haute Couture et de la Mode, vladajuće telo francuske mode, potvrdilo je jutros da se revije održavaju u glavnom gradu Francuske između 28. septembra i 6. oktobra, što je skoro nedelju dana kasnije od uobičajenog plana. U izjavi, Federacija je uveravala da će se pridržavati preporuka državnih vlasti.

Dok mere socijalne distance i dalje važe u Francuskoj, rigorozne mere poput lockdowna su van snage. Brendovi koji se prikazuju u Parizu uključuju najprestižnije i najpoznatije modne brendove poput Chanel, Dior i Givenchy.

Vest o održavanju septembarskog FW dolazi pošto su se glavni modni brendovi poželeli vratiti na revije. Ranije ove nedelje, Burberry je najavio da će na britanskom selu organizovati živu fizičku prezentaciju, a Dior je otkrio planove za svoj odložen Cruise Show u Italiji.

Da li će ljudi biti voljni ili sposobni da putuju tokom septembra, ostaje da se vidi. Juče je objavljeno da EU razmatra zabranu ulaska američkih turista kao odgovor na lošu epidemiološku situaciju u Americi.