WeWork je transnacionalna kompanija osnovana u SAD-u 2010. godine. Predstavlja globalnog lidera u oblasti pružanja prostora za rad drugim kompanijama, startup-ovima, frilenserima i preduzetnicima. Poznatija pod nazivom The We Company, kompanija je u ponedeljak predala u tajnosti dokumenta Komisiji za hartije od vrednosti i berzu u SAD-u, sa svrhom izlaska na tržište kapitala po prvi put.

Kompanija je otpočela pripremanje potrebne dokumentacije za prvobitnu ponudu svojih deonica još u decembru prošle godine. Od 2010. godine, tj. od osnivanja kompanije, njena delatnost je porasla za 8.4 milijarde USD kroz finansiranje duga i kapitala. Procenjena vrednost WeWork korporacije u januaru ove godine iznosila je 47 milijardi dolara. U 2018. godini, korporacija je udvostručila svoj profit, dostignuvši 1.8 milijardi dolara, što je za 886 miliona dolara više u odnosu na 2017. godinu. Dubliranjem profita, stopa popunjenosti porasla je za 90%.

WeWork kompanija je sa dosadašnjim poslovnim dostignućima postala primer tendencije rasta vrednosti Silicijumske doline. Kao kompanija kojoj su nekretnine i prodaja istih vodeća delatnost, WeWork poseduje brz novčani obrt, tako da će uverenje javnih investitora u dugoročnost njenih ponuda biti prioritet.