Koliko god nam je to teško prihvatiti, za savršenu figuru nije dovoljan samo trening. Redovno vežbanje sigurno će učvrstiti naše telo, ali skidanje masnih naslaga lakše ide uz pravilnu i uravnoteženu ishranu.

Ako želite postići da vaši mišići malo narastu, da istaknete taj kvadriceps, gluteus ili biceps na kojem marljivo radite svake nedelje, onda je ovo lista namirnica koje bi trebalo češće konzumirati.

Surutka ima nisku energetsku vrednost i u 100 grama sadrži samo 26 kalorija. Ovu namirnicu obožavaju i profesinalni sportisti koji je često koriste za izgradnju mišićne mase, ali i za oporavljanje mišića nakon fizičkih napora, odnosno vežbanja. Preporučujemo da čašu ili dve popijete uz obrok, najbolje doručak.

Laneno seme savršen je izvor vlakana koja pružaju energiju i povećavaju izdržljivost, belančevina i omega-3 masnih kiselina. Možete ih koristiti u najdražem smoothiju, samo je bitno da ih pre toga sameljete kako biste u potpunosti iskoristili njihov potencijal.

Jaja su niskokalorična, a sadrže devet esencijalnih aminokiselina koje utiču na smanjenje oštećenja mišića. Pojedite i žumanac koji je, osim proteinom, bogat i vitaminom D i omega-3 masnim kiselinama.

Losos vam može pomoći da izgradite mišiće, a i ključan je kod sagorevanja masti. Takođe sadrži magnezijum, selen i kalcijum koji pomažu da se vaši mišići razvijaju i obnavljaju nakon treninga.

Kinoa je jedna od idealnih namirnica za vaše mišiće jer sadrži puno proteina i malo ugljenih hidrata.