Huawei je proglašen za drugog najvećeg proizvođača mobilnih telefona na svetskoj rang listi. Nakon istraživanja tržišnog udela kompanije Huawei, koja su sproveli IDC i Strategy Analytics, kompanija beleži značajan rast od 20% na samom početku godine. Dok je sa druge strane tržišni udeo kompanije Apple opao za 5% u istom kvartalu.

Tržišna istraživanja dokumentuju da je Huawei isporučio 39.3 miliona mobilnih uređaja u prvom kvartalu 2018, dok je u prvom kvartalu ove godine dostigao rekord od 59.1 miliona isporuka. Konkurentske kompanije, Samsung i Apple, u istom vremenskom intervalu, beleže značajan pad. Prodaja Apple uređaja opala je sa 52.2 miliona proizvoda na rang između 36 i 43 miliona.

Iako je SAD tužio početkom godine Huawei za plagijatorstvo, kinesku viskorazvijenu tehnološku kompaniju to nije sprečilo da svoje prodajne aktivnosti dodatno učvrsti u Kini i Evropi. Ukoliko ova uspešna kompanija nastavi sa ostvarenjima visokokvalitetnih slušalica i kamera, kao u slučaju poslednjih patenata – P30 i P30 Pro – sledeće godine postaće najveća kompanije mobilne industrije.

Jedan od razloga zašto je Kina vodeća tehnološka sila, a Huawei na pomalu najprestižnije high-tech kompanije, možete pogledati na linku: https://ho3magazine.com/huawei-i-gentle-monster-razvijaju-seriju-pametnih-naocara/.