Fascinacija Tokija sportskim stilom, otpočela je fenomenom Air Max patika sredinom 90-tih prošlog veka. U međuvremenu Tokio je postao internacionalna meka i medina za sve ljubitelje patika. Prodavnice patika u Tokiju organizovane su u mnogobrojne maloprodajne lance i specijalizovane butike, koji su stekli status must-visit objekata za svakog pasioniranog kolekcionara. U domenu patika, Tokio nudi za svakog po nešto – na vama je samo da se opremite dodatnom putnom torbom.

Ho3 magazine vam predstavlja uži izbor prodavnica, koje po našoj preporuci vredi obići:

1. KICKS LAB – Haradžuku

KICKS LABS prodavnica otvorena je 2008. godine. Ambijent prodavnice je poprilično miran, opuštajućeg karaktera. Kada zakoračite u njega, imaćete osećaj kao da ste ušli u kosmos okružen patikama. Na drvenim policama, pronaći ćete modele u rangu najstarijeg Air Max-a do najinovativnijih ostvarenja japanskih kolaboracija, poput Off-White linije.

2. Mita sneakers – Amejoko

Mita sneakers radnja smeštena je u dobro poznatoj Amejoko šoping zoni, koja je locirana malo izvan centra samog Tokija. U fantastično opremljenoj radnji, bićete u prilici da odaberete širok asortiman footwear proizvoda – Nike, Hummel, Timberland, Asics i dr. Nakon šopinga, preporučujemo vam laganu šetnju do jednog od najvećih gradskih parkova – Ueno Park, u kojem ćete odmorite oči u razgledanju tradicionalnih hramova i japanskih trešanja.

3. Kinetics – Haradžuku

Ova prodavnica je pre svega specijalizovana za prodaju skejtbord patika i streetwear garderobe. Međutim, nemojte da vas obeshrabri činjenica ako ne pripadate toj ciljnoj grupi, jer ćete na rafovima Kinetics šopa ponaći i najnovije Jordan modele. Opširnije o ponudi pogledajte na: https://www.rakuten.ne.jp/gold/kinetics-tokyo/.

4. WORM TOKYO – Haradžuku

Ukoliko vam srce kuca za Air Max modelom iz 1994. godine, koji se više ne proizvodi, Work Tokyo vam nudi mogućnost da ispunite nostalgiju za određenih modelom, kojeg više nema na tržištu. Radnja je poznata u svetu kolekcionara patika po visokoj reputaciji. Work Tokyo prodavnica obiluje vintage modelima i raritetima. Na sajtu radnje (wormtokyo.com) upoznaćete se sa različitim Nike kategorijama po veoma pristupačnim cenama.

5. A + S (Architecture and Sneakers) – Haradžuku

Nadomak WORM TOKYO šopa, naći ćete japanski vrhanac kreativnosti, streetwear brend SOPHNET, koji je osmislio minimalistički prostor za prodaju vrhunskih patika. Ako ste došli u Japan, sa namerom da kupite i super-luksuzni Balenciaga Race Runner model, ne propustite da posetite A+S radnju.

6. Atmos Flagship Store – Sendagaja

Sendagaja ili na japanskom Sendagaya je jedan od najpopularnijih distrikta u Japanu. Iako je Atmos najpoznatiji japanski streetwear brend u svetu i njegove prodavnice možete naći širom Japana, radnja u Sendagaji je flagship tipa. U galerijskom stilu dizajniran prostor sa neonsko belim policama, pruža širok varijetet patika za vaš lični odabir.

7. SKIT (K Skit) – Kičidžodži

Ovaj hab obiluje košarkaškim modelima patika. U SKIT radnji možete kupiti Jordan Air 7 retro ili Adidas Crazy 8. Oba modela su retro, ali i dalje veoma popularna i namenjena košarci. K Skit sajt je dobro organizovan za pretraživanje, ukoliko vas interesuju ostale kolekcije.

8. Fool’s Judge – Haradžuku

Nekonvencionalni tip prodavnice – Fool’s Judge vam preporučujemo u slučaju da ste potrošili novac, a radi ste da barem još jednom priuštite kupovinu patika u Tokiju. Radi se o second-hand prodavnici, nesvakidašnje uređenosti. U ovoj radnji vas čekaju Supreme patike po više nego povoljnoj ceni.