Mate 20 Pro nas je oduvao sa svim funkcijama koje će biti dostupne novim vlasnicima ove mašine. Novo čudo od telefona, koje dolazi iz Huawei-ja ima 3 zadnje kamere, face ID, i sensor za otisak prsta na samom ekranu.

Predstavljanjem ovog modela, Huawei izlazi na crtu globalnom igraču broj jedan, Apple-u. Tehničke karakteristike telefona pariraju i najboljem iPhone-u. Huawei Mate 20 Pro ima najbolji procesor ikada viđen na Android uređaju, dvosmerno wireless punjenje i fantastičnu kameru.
Kamera ovog telefona nije do sada viđena na tržištu. Sa 3 senzora sa zadnje strane i velikim LED blicem, senzorom od 40 megapiksela, fotografije koje ćete praviti uz novi Mate 20 Pro će sigurno zapaliti Instagram.
Matrix Camera System opremljen je Leica sočivom ultra širokog ugla, koje omogućava širi kadar, kao i snimanje objekata na vrlo maloj udaljenosti.

Novina kod ovog Huawei modela je i Face recognition, funkcija uz pomoć koje ćete svoj uređaj moći da otključavate jednostavnim pogledom u telefon.
Dodatno olakšavanje pri otključavanju, može da vam omogući i senzor za otisak prsta, ugrađen u samom ekranu.

Jedna od, po nama najboljih karakteristika ovog modela je dvosmerno wireless punjenje. To znači da ćete jednostavnim prislanjanjem vašeg telefona uz bilo koji drugi telefon moći da ga napunite. Ovo funkcioniše bez obzira na proizvođača, tako da će i vaši prijatelji sa ajfonom ili Samsung smartphone-om moći da vam šeruju bateriju. Recite zauvek zbogom praznoj bateriji ili punjaču sa kablom.

Huawei Mate 20 pokreće najsavremeniji čip Kirin 980 koji nudi bolje performanse i troši manje energije od svojih prethodnika, dok dugo trajanje baterije kapaciteta 4.200 mAh obezbeđuju novi 40W SuperCharge i 15W bežični punjač.

Vizuelno Huawei nam je i ovog puta pružio pravu poslasticu. Sa velikim FullView ekranom od 6,3 inča, i raznobojnim metalnim kućištem Huawei Mate 20 Pro je telefon koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Model je već dostupan u prodaji, po ceni od 124.999 RSD, kod sva tri operatera, kao i u Huawei brand store-u u Ušće Shopping Centru.
Svim kupcima Huawei Mate 20 Pro uz telefon na poklon dobijaju i Huawei GT pametni sat.