Nike je brend koji je sveprisutan u svim delovima sveta i veliki je deo savremene kulture. Jedna od njegovih karakteristika je da nikada ne prestaje da iznenađuje. Upravo se dogodio jedan uzbudljivi potres u svetu sportske opreme: Nike je otvorio novu petospratnu prodavnicu u Njujorku u Petoj Aveniji. Ali to nije obična prodavnica. To je jedinstveni doživljaj na pet spratova!

Naravno, ovu prodavnicu možete posetiti i na tradicionalni način, ali ukoliko ste član Nike+ zajednice, imaćete razne pogodnosti, između ostalog, biće vam dostupni ekskluzivni proizvodi.

Sada ćemo da vas provedemo kroz ovu sportswear palatu. Ukoliko uhvatite sebe kako guglate letove do Njujorka, a još niste ni završili čitanje, ne brinite se. Niste jedini.

U prizemlju se nalazi Speed Shop – asortiman namenjen prvenstveno lokalcima. Ovde je Njujorčanima (i svima koji se tako osećaju) omogućen brz i jednostavan pristup onim komadima sportske odeće i obuće koje oni najradije nose, kao što su Vapormax Flyknit 2 i Nike Sportswear Tech Fleece trenerka za muškarce i Pegasus 35 i Classic Swoosh sportski top za žene. Tu je i Sneaker Bar, deo sa patikama – tačno onim za koje znate da su dobre za vas.

Prvi sprat je Nike Arena, mesto sezonskih kreativnih doživljaja. Trenutno je ovde zastupljena ,,Noise Cancelling” kolekcija – pet legendarnih modela u potpuno beloj boji. Svaki od modela može se obojiti po želji i ukrasiti različitim dezenima, od zmijskog printa do plišanih aplikacija. Tu je postavljena i ogromna skulptura nazvana ,, Sport Beacon” koja oslikava brzi ritam grada.

Drugi sprat je posvećen ženama a treći muškarcima, i artikli sportsko-ležernog stila razvrstani su po kategorijama. Ovde se nalaze lutke koje daju stilske savete koji se u potpunosti mogu istražiti kroz Nike+ aplikaciju, a dovoljno je samo skenirati barkod proizvoda. Zapravo, svaki proizvod u prodavnici ima svoj bar-kod koji se skenira, nakon čega se može zatražiti isprobavanje proizvoda ili obaviti kupovina.

Na četvrtom spratu je Sneaker Lab – ogromni displej koji prikazuje sve dostupne proizvode iz kategorije footwear za žene i za muškarce. Ovo je najveći Nike footwear prostor na svetu! Tu se nalaze sve najnovije patike iz svih kategorija, a tu je i specijalna prostorija – SNKRS Lounge, u kojoj su najpoželjniji modeli. Tu je i instalacija sa ekranima i drugim dekoracijama koji imitiraju Nike Sports Istraživačku laboratoriju u centrali u Beaverton-u, OR.

Peti sprat zove se Nike Expert Studio i nudi ,,jedan na jedan” uslugu tako što se korisnicima organizuju sastanci sa Nike ekspertima.

Ova sjajna Nike kuća počinje sa radom danas i biće otvorena svakoga dana od 10h do 20h.