Instagram je kao test za određeni broj korisnika ukinuo mogućnost deljenja objava iz feed-a u storijima – jer žele da vide na koji način će ukidanje ove opcije uticati na “engagement” objava. Kompanija je najavila ovu promenu za korisnike u odabranim zemljama u kojima se sprovodi test.

“Čujemo od naše zajednice da žele da vide manje objava sa feed-a u storijima. Tokom ovog testa nećete moći da dodate objavu iz feed-a u svoj story”, glasi obaveštenje Instagrama.

Ponovno deljenje objava u storijima prilično je uobičajena praksa, mada stvara situacije u kojima ćete u feed-u videti objavu, a zatim će se ta objava duplirati u storijima vaših prijatelja.

Instagram algoritam trenutno favorizuje objave prijatelja i porodice, pa mnogim brendovima i kompanijama znači da se njihove objave sa feed-a vide u storijima – jer ih retko kada vidimo na samom feed-u.

U međuvremenu, Twitter je objavio da razmatra mogućnost da uvedu opciju pomoću kojih biste svoje tvitove mogli da podelite na Instagram storije.