Twitter pokušava da smanji nasilje na društvenoj mreži tako što će korisnicima tražiti da pregledaju i urade reviziju odgovora koji su želeli da pošalju.

Twitter je u sredu objavio da je uveo opciju revizije nalozima na engleskom jeziku koji koriste Twitter na Apple-u i Androidu.

„Kad rasprave postanu užarene, kažete stvari koje možda i ne mislite. Kako bismo vam omogućili da preispitate odgovor, uvodimo opciju koja vam daje mogućnost revizije odgovora pre objave ako je rečnik koji se koristi uvredljiv“, rekli su čelni ljudi Twitter.

Korisnik Twittera će morati da uradi reviziju odgovora ako je poruku koju je hteo da pošalje Twitter ocenio kao potencijalno uvredljivu, poput psovke ili uvredljive primedbe.

Nakon godinu dana eksperimentisanja, iz Twittera tvrde da će ovo biti korisno.

„Na početku testiranja korisnici su ponekad nepotrebno dobijali zahteve jer algoritmi nisu mogli da uhvate nijanse u razgovorima i nisu mogli da razlikuju uvredljivu opasku od sarkazma i prijateljskog ‘zezanja’. Analizirali smo rezultate, prikupili povratne informacije od javnosti i radili na rešavanju naših grešaka, uključujući nedoslednosti u otkrivanju“, objavili su u Twitteru.

Podaci pokazuju da je 34 odsto korisnika uradilo reviziju svog odgovora ili se odlučilo da uopšte ne pošalje odgovor. Nakon što su jednom dobili uputstvo da urade reviziju, korisnici su u proseku slali 11 odsto manje uvredljivih odgovora.