Besplatna mobilna igrica Brawl Stars, koja se jednostavno preuzima sa Apple ili Play stora, postigla je neverovatan uspeh i za samo tri godine, od izlaska 2018. godine, zaradila neverovatan novac.

Ova igrica je 4. igra razvojne finske kompanije Supercell koja je uspela da pređe crtu od milijardu dolara. Ostala 3 naslova su Clash of Clans, Clash Royale i Hay Day. Od 2019. godine održavaju se i turniri u igrici koje sponzoriše Red Bul. Ipak, prava eskpanzija igrice počinje godinu dana kasnije, sa pojavom pandemije kada je zaradila 525 miliona.

Najveći procenat zarade (14,2%) je došao iz Sjedinjenih Američkih Država. Američki igrači su na igru potrošili čak 143,5 miliona. Na drugom mestu se našla Južna Koreja, koja je doprinela 13,7% ukupne sume sa 138,5 miliona. Oko 53,8% zarade je poteklo iz Google Play prodavnice, dok je Apple App prodavnica odgovorna za 46,2%.

Brawl Stars je do danas širom sveta preuzet preko 265 miliona puta. Igra je najpopularnija u Rusiji, gde je preuzeta oko 30 miliona puta. Na drugom mestu se našao Brazil sa 24,3 miliona, a Turska na trećem, sa 19 miliona preuzetih kopija.