Izgleda da je nova norma za velike holivudske akcione filmove trailer koji se najavljuje u tizeru, kao npr. za novi film Christophera Nolana Tenet, ali i za dugoočekivani film Dune. Hype je očigledno uspeo – mnogi od nas, proveli smo veći deo dana sedeći ispred svojih računara, nestrpljivo očekujuči trailer za najnoviju ekranizaciju kultnog romana Franka Herberta, ovog puta pod rediteljskom palicom Denissa Villeneuvea.

U za sada prvom traileru vidimo osnovne postavke onoga što možemo očekivati od ove adaptacije voljenog naučnofantastičnog romana Franka Herberta iz 1965. Ovde pratimo Thimothee Chalameta, nominovanog za Oskara, koji glumi Paula Atreidesa, privilegovanog, bogatog sina moćnog vojvode Leto Atreidesa kojeg glumi Oscar Isaac, dok putuje u novu zemlju gde nadgleda vađenje izuzetno dragocenog začina, istovremeno ulazeći u novootkriveni skup posebnih moći. Kao i mnoge naučno-fantastične i fantastične priče, Dune takođe sadrži zaraćene „Kuće“, svetove koji ne liče nimalo na naš i natprirodne moći.

Ali ovaj prvi trailer takođe nudi potencijalnoj publici da zaviri u niz drugih uzbudljivih stvari koje dolaze iz filma, uključujući Thimothee Chalameta koji prolazi kroz agoniju bola nakon što je zabio ruku u kutiju ispunjenu „bolom“, plutajućim kuglama na nebu, vojnicima koji mogu levitirati u svojim otmenim uniformama, borbenim sekvencama nalik na virtuelnu stvarnost, misterioznim stvorenjima koja se uzdižu ispod zemlje.

Pored pomenutog Chalameta u ulozi Pola i Zendaye koja glumi Chani, Oscara Isaaca u ulozi oca Dukea Letoa, tu su i Jason Momoa u ulozi majstora mačeva Duncana Idahoa, Rebecca Ferguson je Paulova majka Lady Jessica, Javier Bardem kao vođa naroda Fremen Stilgar, Josh Brolin kao Gurney Halleck, Dave Bautista kao Glossy Beast Rabban, Stellan Skarsgard je baron Vladimir Harkonnen i Charlotte Rampling kao Gaius Helen Mohiam.

Dune u dolazi u bioskope 18. decembra.